NOTE: 

Virtu Musette vil fremover få tilknyttet flere skribenter, og vi vil udvide inholdet med mere cykelrelateret guf. Video og podcast er også en del af ruteprofilen. Nu er vi igang, og vi håber, du vil føle dig inspireret og underholdt - det er vores hensigt. Tilmelde dig Virtu Musette og følg vores udvikling fra amatør til pro... 

Har du idéer og input, er du meget velkommen til at skrive til os.

Join the Ride
Virtu Musette radaktionen

Chasing Cancellara er kommet for at blive

Chasing Cancellara er kommet for at blive

Virtu Cycling Groups nordiske udgaver af den nytænkende format Chasing Cancellara blev en stor succes. Tag med Per Bausager til Silkeborg og Farum og genoplev nogle af højdepunkterne.    

Af Per Bausager / Foto: Mikkel Groth

Jeg sidder i lobbyen på hotellet i Farum og arbejder på min computer, da Jakob Fuglsang kommer ind ad svingdøren i Astana-brynje og med sin cykel. Tililende personale fortæller ham, at han ikke må have cyklen med ind. Efter lidt parlamenteren lader han dem slæbe afsted med den, og han kommer hen til mig. Jeg bemærker, at han trods 20 grader udenfor har løse knæ og langærmet trøje på.  

“Henriette siger, du vil tale med mig”, siger han.

“Ja, hvis du har 15-20 min. Men gå bare i bad først, det haster ikke. Har du cyklet fra København?”

“Ja, og op over Helsingør og Tisvilde. 126 km. blev det til. Det er kedeligt at træne i Danmark, man kan ikke få kørt nogle ordentlige intervaller.”

Fuglen trækker på skuldrene, som for at sige, at der jo ikke er noget at stille op i forhold til terrænet. Og han siger, at han kommer tilbage, når han har badet, og forsvinder ned ad gangen.

En times tid efter kommer han tilbage i hvid skjorte og marineblå pullover og ligner en reklame for et hvilket som helst sundhedsprodukt, man ville kunne forestille sig.

“Hold da kæft, du ligner en nyslået skilling”, siger jeg.

“Ha ha, det er da godt at høre”.

“Nå, men jeg ville lige spørge dig til, hvordan du har det med at være med i sådan et arrangement her som Chasing Cancellara. Er det noget, der bekymrer dig?”

“Nej, egentlig ikke. Sidste år kørte jeg jo det der gadeløb i Herning, hvor jeg blev væltet på røven og brækkede kravebenet. Det her er jo lidt mere fredeligt og roligt, og jeg synes, det er et meget sjovt koncept. I hvert fald for folk, der ikke selv er professionelle, men her kan prøve at måle sig mod en rigtig cykelrytter.”

”Jeg tænker også på det fra den vinkel, at du er en af cyklingens helt store stjerner, og du kommer her midt i en træningsblok, du har kørt 126 km. i dag, du kører på en lånecykel, og er ikke vant til at køre med dem, du skal køre sammen med. Så under alle omstændigheder, så giver det jo ikke et billede, der er helt retvisende af, hvor stærkt du kunne køre, hvis du satte alt ind på at køre stærkest muligt her i morgen.”

 “Næ det er måske rigtigt nok, men det er jo også lidt for sjovt, ikke. Hvis det var virkeligt seriøst, så tror jeg også, jeg ville have takket nej.”

 “Men det går vel ikke, at du bliver slået af et motionshold?”

“Som sagt kan jeg jo altid skyde skylden på de andre, jeg kører med, ha ha… Nej, jeg er indstillet på, at jeg skal levere en god indsats, og jeg kan heller ikke forestille mig, at vi ikke kører hurtigst.”

“Tror du, at man i fremtiden i cykelsporten vil se mere sammenblanding af professionelle og motionister, som f.eks. i maratonløb?”

“Det er sværere i cykling, men det er klart, at især de der Grandfondoer, de bliver vigtigere og vigtigere, og de har så mange penge, at de kan tilbyde noget, som er interessant. Jeg hørte, at der var en eller anden prof med i La Marmotte i år – vist nok en hollænder. Men altså, jeg tror stadig, der er lang vej til, at vi ser noget seriøst, fordi prof-cykling er en holdsport, og motionsløb er en individuel ting.”

Chasing Cancellara i Silkeborg

Silkeborg.png

Succes i Silkeborg

Chasing Cancellara-eventet i Farum dagen efter er en gentagelse af det event, som fandt sted i Silkeborg ugen før. 

Her oplevede jeg for første gang det setup, som jeg inden da havde hørt meget om på vores interne møder. Og lad mig sige det sådan, at jeg var både overrasket og imponeret, når jeg tænker tilbage på det tidspunkt, hvor jeg trillede ind i løbsområdet i Silkeborg. 

Den formiddag er som at være til et internationalt cykelløb. Afspærringer, startrampe, bannere, expo-område, ryttere i team-outfit og med høje fælge og olie på benene. Det lugter af savsmuld for en gammel cirkushest. 

Den første, jeg møder, er Bjarne Riis, som selv skal køre. Han er i Würth-trøje, da han kører med på et hold for Würth Industri, som er en af vores businesspartnere. 

”Det er sgu da cool, det her”, siger Ørnen. Jeg ved ikke, om det er over arrangementet, eller fordi han skal ud og køre på tid, han ser glad ud. 

Stark er der med et ordentligt mandskab. I flot Castelli-outfit, som vi har leveret til dem i sommer. Humøret er højt. I dag er der ikke noget, der skal bygges væk. Det er noget, der skal trædes væk i Silkeborg.

Så ser jeg Fabian Cancellara sidde i hot seat - med sin store skinne på den brækkede fod. Jeg går hen og hilser på ham og siger, at vi lige skal have en selfie, som jeg kan sende til vores fælles ven, hoteldirektøren i Lido di Camiore.

”Hvad synes du om det?”, spørger jeg?

”Det er et fantastisk set-up, Micheal Benzon & co. har lavet. Jeg er virkelig glad for det høje niveau. Det er præcis, som jeg har ønsket, det skulle være. Og så er det skønt, at vi er heldige med vejret”, siger Spartacus.

”Fuglsang står lige foran mig, og taler med sine holdkammerater, Rasmus Guldhammer, Torkil Veyhe og pensionisten Daniel Foder, som nu er sportsdirektør på Team Waoo, men har været modig og sat sig selv på det stærke hold. Jeg tænker, at Fuglen er mindre og tyndere, som han står der. Ikke det store brød, som jeg ser ham som i Touren, når han sidder ved siden af Egan Bernal og Lille-Q, Nairo Quintana. Der er stor interesse for Fuglsang, og folk flokkes om ham. Han tager det med godt humør og virker afslappet og synes vist, at det hele er hyggeligt.

Fuglsang/Virtu-holdet kører selvfølgelig hurtigst, men der er mange interne opgør i feltet. Både på det enkelte hold og holdene imellem, men alle er i godt humør, når de kommer i mål. Selvom de er røde i kammen, og selvom de tydeligvis har lidt ude på bakkerne.

Efter løbet er der noget at spise og drikke, og der grines og råbes, og løbet diskuteres højlydt. Hvem førte mest og hårdest, og hvem kunne man have slået, hvis ikke…

Midt på eftermiddagen er det hele slut.

Chasing Cancellara i Farum

Farum.png

Da capo i Farum

Tilbage i Farum ugen efter har været nede og se på målområdet og er på vej til Kolle Kolle, hvor vi skal overnatte inden det går løs i morgen. I bundet af Fiskebækbakken ser jeg Michael Rogers gå på cykelstien – mod hotellet. Jeg ruller ned og råber, om han vil køre med. En vrikkende pegefinger fortæller mig, at det vil han ikke. Han vil gå.

En tid efter, da jeg sidder og venter på Fuglsang i lobbyen, kommer han ind i forhallen. 

”Tak for tilbuddet, men jeg har ikke rørt mig i fem dage, så jeg trængte til den gåtur. Med min GPS fandt jeg ned til søen. En fantastisk tur”.

”Hvor meget træner du nu om dage?”

”Åh, det er ikke meget. Et par timer et par gange om ugen. Jeg har ikke tid til mere. Vi er jo ved at lancere VirtuGo i hele verden og er allerede ved at udvikle features til version 2.”

Ved siden af sidder Cancellara og taler om gamle dage med  B.S. Christiansen, og nu kommer vores COO, Nicolai Jørgensen ind ad døren.

”Hey Nico, jeg har jo ikke rigtig været inde over det her event. Kan du fortælle lidt om, hvorfor vi laver sådan et arrangement?”

"Jamen, det gør vi, fordi vi gerne vil tilføre noget nyt og spændende til alle cykelglade danskere. Vi ønsker generelt at få flere danskere til at cykle og dyrke motion, og vi ved, at oplevelser ud over det sædvanlige, gerne med kendte mennesker, kan trække danskerne op af sofaen. Da Fabian ringede til os og fortalte om det nye format og hans projekt med Chasing Cancellara, så var vi hooked fra starten. Der er en stor efterspørgsel på unikke nye formater indenfor en række folkelige sportsgrene. Vi har set det med Redbull og deres engagement i traditionelle sportsgrene, som de transformerer ind i oplevelsesøkonomien gennem nye kreative formater. Vi ville også gerne være med til at hylde Fabian i Danmark, da han er et stort navn her og har været det alle årene, han kørte for Bjarne. Sidst, men ikke mindst, håber vi på at kunne give deltagerne en totaloplevelse omkring cykling. Give dem fornemmelsen af at være professionel for en dag i et setup med startrampe, hot-seat, motorcykel-marshalls og verdensstjerner, der kører samme rute som dem selv - og så under sikre og trygge forhold."

Form, frirum og fællesskaber

”Virtu har jo et slogan, der hedder ”form, frirum og fællesskab”, hvordan forklarer du det?”

"Det handler om livskvalitet. Vi er af den overbevisning, at cykling og livskvalitet er tæt forbundet. Vi lever i en tid, hvor der er fuldt smæk på hele tiden. Vi har alle utroligt travlt, med vores karrierer og alle de roller, vi spiller i vores repetoire-liv. Der er nærmest blevet en forventning, at vi skal præstere hele tiden. Det ligger i kortene, at man for at "lykkes" skal have succes på alle fronter i tilværelsen. Både karrieren, rollen som forældre, fritidsinteresserne, og performancekulturen skal køres på den store klinge - for nu at blive i cykeljargonen. Vi ved, at der aldrig har været så mange danskere, der velstand til trods har ondt i livet og føler sig stressede. Vi tror derfo,r vi kan bidrage til at bringe lidt balance ind i tilværelsen og forbedre livskvaliteten ved at arbejde med danskernes form. Både den fysiske form, den mentale form og den sociale. Det er derfor, vi opfordrer til at dyrke frirummet, pausen, på cyklen sammen med ligesindede og skabe nære relationer gennem at høre til et meningsfyldt fælleskab med cyklen som omdrejningspunkt."

 ”Hvad tror du ”pro magic” betyder for motivationen for motionister – at man her ved dette arrangement kan køre mod Jakob Fuglsang, og at man fx kan køre med Jakob Fuglsang og Michael Valgren på vores rejser til Nice?”

"Jeg plejer at kalde det "en flig af gudens kappe". Der er få andre sportsgrene, hvor motionister kan sidde skulder ved skulder med de største stjerner i verden. Det kommer aldrig til at ske i fodbold f.eks. Der er fans nødsaget til at indfinde sig med rollen som passiv tilskuer til deres store helte. Vi kan tilbyde, at du som helt almindelig motionist kan drikke morgenkaffe i Monaco eller Nice med de store stjerner, man ellers kun kender fra TV, og så rulle en tur i landskabet med dem - som ligesindede - efterfølgende. Cykelstjerner har som regel det tilfælles, at de er utroligt ydmyge og har den største respekt for, at en af vores gæster, der måske vejer 100 kg, har en mindst lige så stor udfordring med Col de Galibier, som Jakob Fuglsang har det, når han skal forcere samme tinde under Tour´en, blot i et væsentligt andet tempo. Men det er vildt motiverende at snakke grej, oplevelser, bjerge, mad og kultur med de store stjerner. Det er virkelig en magisk oplevelse, et nedslag i tiden, som vores gæster bærer med sig som et minde. " 

”Har vi andre events i støbeskeen, som involverer store navne?”

"Ja, vi har et par stykker. Først og fremmest glæder jeg mig til at byde Jens "Shut up legs" Voigt velkommen til vores årligt tilbagevendende begivenhed "Legends Dinner", hvor Jens i år er hovednavnet sammen med Bjarne. Sidste år havde vi Ivan Basso på besøg, og det var et skønt gensyn mellem Bjarne og Ivan. Derudover laver vi en del skræddersyede events i ind- og udland med nogle af de største stjerner i cykelsporten. Vi glæder os til at snart kunne offentliggøre et event med en af de helt store ’campiones’.”

Jens Voigt er kommer til Legends Dinner / læs mere på  virtubusinessclub.com

Jens Voigt er kommer til Legends Dinner / læs mere på virtubusinessclub.com

”Hvilken kommende begivenhed i Virtu glæder du dig mest til, når dette er overstået?”   

"Jeg glæder mig mest til åbningen af vores Villa i Lucca, Villa Pacini. Den står endelig færdig og har gennemgået en stor og gennemgribende renovering fra inderst til yderst. Det er et vildt sted og kommer uden tvivl til at danne ramme om mange rigtigt spændende events, cykelrejser og arrangementer i de kommende år. Vinkælderen er også blevet færdig - den glæder jeg mig naturligvis til at indvie til foråret 2019. Sidst, men ikke mindst, glæder jeg mig generelt til at præsentere offentligheden for næste års event- og rejseprogram samt vores kommende cykelhold, der garanteret bliver en stærk talentfabrik i 2019."

Cancellara og gamle dage

Om aftenen er vi en lille flok, der kører ned og spiser i Farum, og Cancellara vil gerne vise en film, der lige er lavet om hans karierre. Velo Pavé lægger lokaler til forevisningen. Når man ser filmen, står det for alvor klart, hvilken super champion Spartacus har været.

Til middagen er han i gevaldigt humør, og han og Michael Rogers snakker om gamle dage, da de var neoproer på Mapei, og om Pozzato, Rominger og Museeuw. Det er en herlig aften, og det er vidunderligt sommervejr udenfor.
Sent på aftenen skal Fabian op og prøve at stå på startrampen. Han står der og ser bister ud, som en der skal starte til VM i enkeltstart. Han har vist glemt, at han har krykke og benskinne - og i øvrigt ikke er cykelrytter mere.

Løbet dagen efter afvikles igen i sublimt dansk sommervejr, og succesen fra Silkeborg bliver gentaget. Denne dag sekunderes Fuglen af Jakob Eghom, Andreas Hyldgaard og Mathias Kriegbaum. Sidstnævnte styrter godt nok kort efter start, men de tre andre cruiser hjem til hurtigste tid med små 48 km/t i snit.

Danmark Rundt indefra

Danmark Rundt indefra